Ti døde og over 50.000 på flukt etter flommer i Myanmar

Myanmarske redningsarbeidere bistår en familie langs en oversvømt vei i Bago, drøyt 80 kilometer nordøst for Yangon. Foto: AP / NTB scanpix.
Myanmarske redningsarbeidere bistår en familie langs en oversvømt vei i Bago, drøyt 80 kilometer nordøst for Yangon. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Flommer i Myanmar har krevd minst ti menneskeliv og drevet 54.000 på flukt rundt om i landet, som fortsatt herjes av kraftig monsunregn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store jordbruksområder er fullstendig druknet i gjørmevann, og flere steder kan man bare se takene på bygningene.

Noen av dem som er strandet blir plukket opp av redningsarbeidere i båter, og frivillige bistår med hjemmelagde flåter av tønner og annet treverk.

Andre forsøker å vade gjennom vann som går opp til livet, mens de bærer barna sine over skulderen og forsøker å redde sine mest verdifulle gjenstander.

– Minst ti har omkommet som følge av flommene, sier en talsperson for redningsmyndighetene i Myanmar til AFP, og legger til at tre av de omkomne var soldater.

– I tillegg er minst 54.000 mennesker drevet på flukt av flommene, sier talspersonen.

Evakueringsordre er utstedt for flere steder, og i overkant av 163 evakueringsleire er opprettet i sørlige, østlige og sentrale deler av Myanmar.

– Det er vanlig med flommer, men ikke sånn som i år. Dette året er det verste noensinne, sier Myint Myint Than, en av flere hundre som har søkt ly ved en leir i Bago.

Andre blir værende hjemme, og nekter å forlate hjemmene sine tross gjentatte advarsler fra myndighetene.

– Jeg drar ikke til et tilfluktssted ennå, for noen av dem har ikke plasser igjen. Men hvis flommene blir verre må jeg nesten flykte, sier Khin Mar Yee til AFP fra vinduet i overetasjen av sitt oversvømte hus.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært