Ammunisjon fra annen verdenskrig hindrer slukking av skogbrann utenfor Berlin

En skogbrann raser mellom Potsdam og Fichtenwalde. Brannmannskapene er redd for at det befinner seg udetonert ammunisjon fra den annen verdenskrig i området. Foto: Polizei Brandenbur/dpa via AP/NTB scanpix
En skogbrann raser mellom Potsdam og Fichtenwalde. Brannmannskapene er redd for at det befinner seg udetonert ammunisjon fra den annen verdenskrig i området. Foto: Polizei Brandenbur/dpa via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Udetonert ammunisjon fra den annen verdenskrig skaper problemer for mannskapene som slukker en skogbrann utenfor Berlin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brannen i furuskogen er under kontroll, men mannskapene kan ikke rykke inn i området da det er fare for at gammel ammunisjon kan gå i lufta. Meldinger om smell fra skogen kan tyde på at det allerede har vært eksplosjoner, skriver det tyske nyhetsbyrået DPA.

Brannen oppsto i Fichtenwalde, 35 kilometer sørvest for Berlin.

Som resten av Europa har Berlin-regionen vært rammet av usedvanlig tørt og varmt vær i flere måneder. Myndighetene sier at faren er stor for branner som kan løpe løpsk.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært