Svensk minister: Brannene i Hellas vil påvirke EUs hjelp til Sverige

Et helikopter henter vann i sjøen Grötingen for å bruke det i slukningsarbeid ved Grötingenberget i Jämtland søndagen. Foto: Robert Henriksson / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix
Et helikopter henter vann i sjøen Grötingen for å bruke det i slukningsarbeid ved Grötingenberget i Jämtland søndagen. Foto: Robert Henriksson / TT Nyhetsbyrån / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Skogbrannene i Hellas vil komme til å påvirke støtten som EU gir til Sverige i forbindelse med brannene, mener Sveriges innenriksminister Morgan Johansson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På en pressekonferanse i Stockholm tirsdag sa ministeren at situasjonen i Sverige fortsatt er svært alvorlig. Han opplyste at det tirsdag formiddag pågikk 20 terrengbranner, hvorav 17 er skogbranner og tre er gressbranner.

Sverige har fortløpende kontakt med EU-kommisjonen. Svenske myndigheter har fått låne en rekke brannslokkingsfly og helikoptre av andre EU-land samt av Norge.

Som følge av de voldsomme skogbrannene som brøt ut ved Aten mandag, vil hjelpen «sikkert bli påvirket», men det er noe som EU må ta seg av, ifølge Johansson.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden