180.000 har flyktet fra sine hjem etter voldshandlinger i Kamerun

Sammenstøt mellom regjeringsstyrker og separatister i engelskspråklige områder i Kamerun har krevd flere titall menneskeliv og gjort 180.000 til flyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Human Rights Watch som bringer de siste tallene fra krisen i det vestafrikanske landet.

I en rapport som bygger på intervjuer og dokumenter, blir regjeringsstyrkene fra det fransktalende flertallet beskyldt for å stå bak drap på sivile, overdreven maktbruk mot demonstranter, tortur og ildspåsettelse i flere landsbyer.

Separatistene blir også beskyldt for å ha drept sivile, stå bak kidnappinger og for å ha hindret barn i gå på skole i de to engelskspråklige regionene.

Lederen for Human Rights Watch i Afrika, Mausi Segun, sier at forholdene for menneskerettighetene i Kamerun er på krisenivå, men kan utvikle seg til det verre. Segun ber det internasjonale samfunnet om hjelp for å hindre ytterligere opptrapping.

Krisen bunner i aktivistenes krav om utdannelse og borgerrettigheter for den engelskspråklige minoriteten i Kamerun. Ved utgangen av mai i år var minst 160.000 mennesker drevet fra sine hjem, mens ytterligere 20.000 hadde søkt tilflukt i Nigeria i nord.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden