Meny

Voldsom hetebølge rammer Japan etter flomkatastrofe

Flomkatastrofen i Japan har utløst en omfattende opprydningsaksjon, men hetebølge truer nå de mange tusen opprydningsarbeiderne. Foto: Yohei Nishimura / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En voldsom hetebølge har rammet det vestlige Japan, som nylig har vært gjennom en flomkatastrofe. Titusener av opprydningsarbeidere sliter tungt i varmen.

Antall bekreftet omkomne etter den verste flomkatastrofen i Japan på flere tiår har steget til 219. Redningsmannskaper og arbeidere graver fortsatt i ruinene etter 21 andre savnede som er antas å ha mistet livet.

Temperaturer opp mot 35 grader har imidlertid komplisert opprydningsarbeidet. I Okayama nådde temperaturen 36,8 varmegrader mandag. Søndag døde tre japanere av heteslag, mens hele 2.000 måtte sendes til sykehus.

Talsperson Yoshihide Suga i den japanske regjeringen advarer overlevende, frivillige og de rundt 64.000 redningsarbeiderne mot faren for heteslag.

– Forholdene er svært tøffe på grunn av varmebølgen i området, sier talsmann Koji Kunitomi i det lokale departementet for krisehåndtering.

Minst 10.000 mennesker har måttet evakuere hjemmene sine på grunn av flommen. Japans statsminister Shinzo Abe lover å redde forretninger eid av overlevende etter flomkatastrofen, og tilbyr blant annet rentefrie lån til bønder i de hardest rammede områdene.

Bakgrunn:  Nesten 200 døde i flomkatastrofen i Japan

Populært