Meny

Rekordstor krokodille fanget i Australia

Denne mer enn 600 kilo tunge krokodillen ble fanget av myndighetene i den australske delstaten Nordterritoriet mandag. Foto: NT Department of Tourism and Culture via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En nærmere fem meter lang saltvannskrokodille som myndighetene har jaktet på i 18 år, er fanget nær Katherine nord i Australia.

Krokodillen antas å være over 60 år gammel og veier mer enn 600 kilo.

– Han er den største krokodillen vi har fanget noensinne, sier villdyrssjef Tracey Duldig i Nordterritoriet.

Fordi krokodillen utgjør en fare for mennesker i området, er den fraktet til en krokodillefarm. Av samme årsak fanges omkring 250 krokodiller årlig i delstaten. Krokodillene tar i gjennomsnitt livet av to mennesker hvert år.

Krokodillebestanden har økt eksponentielt siden arten ble beskyttet på 1970-tallet. Et tilfelle der en eldre, dement kvinne i fjor ble spist av krokodille, har nå satt fart på den offentlige debatten om saltvannskrokodiller i Australia.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært