Organisasjon: 300 døde i voldsbølge i Nicaragua i år

30. juni deltok flere tusen nicaraguanere i et blomstertog for å minnes alle barna som har blitt ofre for voldsbølgen i landet de siste månedene. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
30. juni deltok flere tusen nicaraguanere i et blomstertog for å minnes alle barna som har blitt ofre for voldsbølgen i landet de siste månedene. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Totalt har 309 personer mistet livet i de voldelige opptøyene som har funnet sted i Nicaragua de siste månedene, ifølge menneskerettighetsgruppen ANPDH.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er mer enn 1.500 mennesker såret i sammenstøtene, opplyser en talsperson i den nicaraguanske organisasjonen.

Av de omkomne er 297 sivile og 12 politifolk. Minst 253 av dem døde av skuddskader, mener ANPDH.

Andre frivillige organisasjoner opererer med andre dødstall, vanligvis omkring 220. De offisielle tallene fra landets regjering er fremdeles kun 47 døde.

Misnøyen med president Daniel Ortega og hans kone, visepresident Rosario Murillo, har lenge ulmet i Nicaragua.

Den toppet seg da Ortega i april 2018 varslet en pensjonsreform som ville innebære 5 prosent kutt i pensjoner og høyere skatt på inntekt.

Ortega trakk senere reformene, men protestene har fortsatt og presidentparet anklages for å være autoritære. Den katolske kirken har gjort flere forsøk på å megle mellom opposisjonen og regjeringen, men har ikke lykkes med å få slutt på voldshandlingene.

Den interamerikanske organisasjonen for menneskerettigheter bestemte tirsdag at en uavhengig gruppe etterforskere skal granske den politiske volden i Nicaragua.