Sivile drept da franske soldater ble angrepet i Mali

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire sivile ble drept da franske soldater på patrulje i det nordlige Mali søndag ble utsatt for et angrep. Angrepet er det fjerde på tre dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ingen soldater ble drept i bombeangrepet mot det pansrede kjøretøyet som fant sted ved Bourem i Gao-regionen søndag, men fire sivile ble drept, og minst 20 som var i nærheten, ble såret.

Det økende voldsnivået viser hvor stor usikkerheten fortsatt er i det nordlige Mali, flere år etter at franske soldater ble satt inn mot et jihadistisk opprør.

Angrepene skjer samtidig som Den afrikanske union (AU) åpnet et toppmøte i Mauritania, der uro og krise i Sahel-regionen, inkludert Mali, står høyt på dagsorden.

Søndag ble også et kjøretøy tilhørende en væpnet tuareg-gruppe som opererer sammen med de franske og maliske soldatene, rammet av en mine i veikanten. Fire ble drept og tre såret i det angrepet.

Lørdag ble fire maliske soldater drept da kjøretøyet deres traff en mine i Mopti-regionen, og fredag ble to soldater og én sivilperson drept i et angrep mot hovedkvarteret til den regionale antiterrorstyrken i Mali, kjent som G5 Sahel Joint Force.

Les også: Valget i Mexico i gang