Dansk skip har satt i land over 100 migranter på Sicilia

Konteinerskipet Alexander Maersk utenfor havnebyen Pozzallo på Sicilia i Italia. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix
Konteinerskipet Alexander Maersk utenfor havnebyen Pozzallo på Sicilia i Italia. Foto: Salvatore Cavalli / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det danske konteinerskipet Alexander Maersk satte natt til tirsdag i land 108 flyktninger og migranter i den sicilianske havnebyen Pozzallo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Besetningen har gjort en heroisk innsats de siste dagene og vi er veldig stolte over måten de har håndtert den vanskelige situasjonen på, heter det i en uttalelse fra A.P. Møller-Mærsk.

Konteinerskipet måtte torsdag forrige uke endre kurs etter å ha mottatt et nødanrop fra et ukjent fartøy sent på kvelden. Morgenen etter var 108 migranter reddet og tatt om bord.

Ettersom Italias nye høyrepopulistiske regjering nektet det danske skipet å sette migrantene i land i Italia, ble skipet liggende for anker utenfor Pozzallo i over tre dager.

Mandag kveld opplyste Pozzallos borgermester Roberto Ammatuna at innenriksdepartementet i landet likevel har gitt tillatelse til å sette migrantene i land og klokken 1.20 natt til tirsdag var de i havn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden