Forlist ferje funnet i Indonesia

To passasjerer ble funnet omkommet og 18 ble reddet etter at en ferje sank på Tobasjøen i Indonesia. Foto: AP / NTB scanpix
To passasjerer ble funnet omkommet og 18 ble reddet etter at en ferje sank på Tobasjøen i Indonesia. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Ferja som sank på Tobasjøen i Indonesia mandag forrige uke er funnet, opplyser myndighetene i landet. 180 mennesker fryktes omkommet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag meldte myndighetene at det som kunne være ferja var blitt funnet på 490 meters dyp, og mandag morgen bekrefter de at ferja er lokalisert.

18 mennesker ble reddet etter at den overlastede treferja sank i dårlig vær og 2 meter høye bølger, men 180 mennesker fryktes omkommet.

Mye tyder på at mange fortsatt befinner seg inne i ferja, men landet har ikke ressurser til selv å hente den opp, ifølge en talsperson for redningstjenesten i Indonesia.

– Vi vil gjøre vårt beste for å heve vraket. Fordi vi ikke har roboter ser vi til andre land, men de fleste har kun verktøy til å heve vrak fra 100 meters dyp og vraket må deles opp først, sier Syaugi, som kun bruker ett navn.

Han understreker at det viktigste er å finne så mange av de omkomne som mulig.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden