WSJ: USA vil hindre kinesiske investeringer

USAs president Donald Trump. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix
USAs president Donald Trump. Foto: John Locher / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USA vil hindre kinesiske selskaper i å kjøpe amerikanske teknologiske selskaper av «industriell betydning», ifølge Wall Street Journal.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kilder avisen har snakket med sier finansdepartementet vil sette en stopper for at selskaper som har over 25 prosent kinesisk eierskap, kan kjøpe eller investere i slike teknologiselskaper.

Kildene, som skal ha kjennskap til planene, sier dette kun vil berøre nye forretningsavtaler, ikke allerede eksisterende, og at det vil omfatte statlige selskaper på lik linje med private.

I tillegg jobber handelsdepartementet og USAs nasjonale sikkerhetsråd med en plan om økt eksportkontroll for å sikre at denne typen teknologi ikke blir sendt til Kina, ifølge avisen.

Disse planene skal være ment å forhindre Kina i å nå målene om å bli en global leder innenfor ti sektorer, inkludert robotikk, romfart, bioteknologi og miljøvennlige biler.

Det er ventet at dette vil bli kunngjort i slutten av uken. Samtidig skal bransjen få mulighet til å komme med innspill før de settes ut i livet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært