Norske kvinner i Dubai fortsatt varetektsfengslet

Myndighetene i Dubai har forlenget varetekten av de to norske kvinnene som sitter fengslet i landet. De blir sittende til 8. juli, opplyser den enes familie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva kvinnene er siktet for er fortsatt ukjent.

Faren til den ene kvinnen sier til NRK at de hadde håpet norske myndigheter ville gripe inn, men Frode Overland Andersen, kommunikasjonssjef i Utenriksdepartementet, sier Norge ikke kan blande seg inn i en straffesak som er under etterforskning i et annet land.

– Norske myndigheter ville ikke ha akseptert at en utenlandsk ambassade i Norge hadde gjort det mot norsk politi. Dette er en sak mellom de to kvinnene og myndighetene i Dubai, sier Andersen til statskanalen.

Han opplyser at UD yter konsulær bistand til de to norske borgerne og at norske myndigheter kan vurdere ytterligere tiltak i saker hvor det står om liv og helse.

Den ene av kvinnene har bodd og jobbet i Dubai i De forente arabiske emirater i fire år. Den andre er en venninne som skulle besøke henne i en uke.

Pågripelsen av kvinnene skal ha skjedd onsdag 18. april i en privat leilighet. De to skal ha blitt pågrepet under en politirazzia sammen med flere personer av andre nasjonaliteter som også var til stede på festen.

Faren opplyser til NRK at familiene har hyret inn flere advokater og at etterforskningen av de to nordmennene er ferdig, men at de andre som ble tatt i samme razzia fortsatt er under etterforskning.

– Inntil da har ikke advokatene noe å jobbe med. Heller ikke de får opplysninger i saken. Det er ikke fremlagt noen offisiell siktelse på noen av de involverte ennå, sier faren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden