Meny

Russland vil øke pensjonsalderen

President Vladimir Putin og statsminister Dmitrij Medvedev vil øke pensjonsalderen i Russland. Det er 90 år siden grensen ble satt. Foto: Yekaterina Shtukina, Sputnik, Government Pool Photo via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russlands statsminister Dmitrij Medvedev foreslår å øke pensjonsalderen. Det har ikke vært gjort på 90 år.

Siden tidlig på 1930-tallet har pensjonsalderen vært urørt i Russland. Flere generasjoner har vent seg til pensjonsgrenser som er blant verdens laveste: 60 år for menn og 55 for kvinner.

– Vi foreslår en forholdsvis lang innfasingsperiode med start i 2019. Målet med 65 år for menn og 63 for kvinner skal etter planen nås i 2034, sier Medvedev. Planen må godkjennes i den russiske nasjonalforsamlingen.

Statsministeren legger til at når flere står lengre tid i arbeidslivet, vil det gi mulighet for en oppjustering av pensjonsbeløpene. Pensjonistene har i årevis kommet gradvis dårligere ut, etter hvert som prisene har steget vesentlig mer enn pensjonene.

Russlands befolkning bli stadig eldre, og pensjonsforpliktelsene utgjør en økende del av statsbudsjettet. President Vladimir Putin har flere ganger sagt at en pensjonsreform vil tvinge seg fram.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært