Etterretningssjef advarer mot russisk hacking under VM

En amerikansk etterretningssjef advarer folk om å legge igjen elektroniske enheter de ikke har bruk for i Russland. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB scanpix
En amerikansk etterretningssjef advarer folk om å legge igjen elektroniske enheter de ikke har bruk for i Russland. Foto: Dmitrij Lovetskij / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske etterretningssjefen William Evanina mener russiske myndigheter vil hacke telefoner og computere som fotballturister har med seg under VM.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Derfor anbefaler Evanina, som leder en amerikansk statlig sikkerhetstjeneste, at de som reiser til Russland, legger igjen elektroniske enheter de ikke har bruk for.

– Hvis du planlegger å ta med mobiltelefon, laptop, nettbrett eller andre elektroniske enheter, bør du vite at den russiske regjeringen og cyberkriminelle kan få tilgang til all informasjon på de enhetene, sier Evanina.

Etterretningstoppen anbefaler alle å ta ut batteriet fra enhetene når de ikke er i bruk. Han advarer samtidig mot å gå i en felle han mener mange russere går i, nemlig å tro at du ikke er viktig nok til å bli overvåket.

– Myndighetspersoner er mer utsatt, men ikke tro at du er for ubetydelig til å bli mål for hacking, sier han.

Fotball-VM sparkes i gang klokken 17 torsdag når vertsnasjon Russland møter Saudi-Arabia.