Kinesisk vase funnet på et loft gikk for 16,2 millioner euro

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kinesisk vase fra 1700-tallet lå glemt på et loft i Paris i årtier. Nå er det solgt på auksjon for 16,2 millioner euro, over 30 ganger mer enn verdianslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eksperter hos Sotheby's, som arrangerte auksjonen, sier at vasen ble laget under keiser Qianlongs styre innenfor Qing-dynastiet på 1700-tallet. Verdien på vasen ble forsiktig satt til 500.000 euro.

– Dette er en betydelig kunstverk, på linje med funn av en ny Caravaggio, sier Olivier Valmier, Asia-ekspert hos Sotheby's. Vasen er i perfekt stand og er det eneste kjente eksemplaret med en så stor detaljrikdom i utsmykningen.

Sjeldne gjenstander fra Qianlong-perioden er nylig blitt omsatt for eventyrlige summer. En bolle ble i april i fjor solgt av Sotheby's i Hongkong for 30,4 millioner dollar.

Vasen som ble solgt tirsdag, ble funnet ved en tilfeldighet i en gammel skoeske på et loft i Paris, der den lå pakket inn sammen med en rekke andre keramikkgjenstander fra Kina.

Funnet ble gjort tidligere i år. Vasen ble kjøpet en gang på 1800-tallet, men ble stuet vekk da ingen i familien angivelig synes den var dekorativ nok til å ha stående framme.

Den svimlende summen var det en ung kinesisk samler som til slutt fikk tilslaget med. Han var selv til stede under auksjonen.