Regjeringsstyrker rykker fram mot viktig havneby i Jemen

Et medlem av regjeringstro styrker støttet av Saudi-Arabia fotografert utenfor Hodeida i Jemen tidligere i år. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB scanpix
Et medlem av regjeringstro styrker støttet av Saudi-Arabia fotografert utenfor Hodeida i Jemen tidligere i år. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringsstyrker rykker nærmere den viktige havnebyen Hodeida i Jemen, og er nå 18 kilometer unna, ifølge regjeringskilder i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringsstyrkene, som er støttet av Saudi-Arabia, har i lengre tid kjempet mot iranskstøttede Houthi-opprørere om den strategiske havnebyen.

Rundt 70 prosent av all nødhjelp til landet kommer sjøveien til Hodeida. Houthiene har blitt anklaget for å bruke havnen til å smugle våpen fra Iran, noe Iran har benektet.

FN har tidligere denne uken advart mot at et angrep på byen kan gjøre situasjonen svært vanskelig for mange tusen sivile.

Jemen regnes fra før av som verdens verste humanitære katastrofe. Anslagsvis 10.000 mennesker er drept og over 50.000 er såret siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne i 2015, og de fleste ofrene er sivile.

Over 3 millioner mennesker er drevet på flukt og over 22 millioner mennesker er avhengig av humanitær hjelp utenfra.