Meny

Kartelleders kone arrestert i Mexico

Kona til den mektige lederen av et mexicansk narkokartell er arrestert i Guadalajara, anklaget for hvitvasking av penger.

Rosalinda González Valencia, som er gift med lederen av det såkalte Jalisco Ny generasjon-kartellet, Nemesio Oseguera Cervantes med kallenavnet El Mencho, ble pågrepet av den mexicanske marinen søndag.

González mistenkes for å ha hatt kontrollen over finansene til kartellet, opplyste Mexicos innenriksminister Alfonso Navarrete på en pressekonferanse.

Samtidig ble også Gerardo Botello Rosales pågrepet. Botello anklages for å ha ledet Jalisco-kartellets avdelinger i delstatene Guanajuato og Michoacán og er siktet for drap, bortføringer og utpressing.

Sikkerhetsstyrkene, sivilforsvaret og legevakter i området er satt i høy beredskap av frykt for hevnaksjoner etter pågripelsene.

Mexicos myndigheter mener at Jalisco Ny generasjon-kartellet har bygd seg opp en formue på 50 milliarder dollar. Kartellet er dominerende i ni av Mexicos delstater og har forbindelser med kriminelle organisasjoner i USA, Europa, Asia og Latin-Amerika.

Kartellet har de siste årene stått bak en rekke angrep på militære og politi, inkludert nedskytingen i 2015 av et helikopter, der 20 soldater og en politikvinne ble drept.

(©NTB)

Populært