Kartelleders kone arrestert i Mexico

Kona til den mektige lederen av et mexicansk narkokartell er arrestert i Guadalajara, anklaget for hvitvasking av penger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rosalinda González Valencia, som er gift med lederen av det såkalte Jalisco Ny generasjon-kartellet, Nemesio Oseguera Cervantes med kallenavnet El Mencho, ble pågrepet av den mexicanske marinen søndag.

González mistenkes for å ha hatt kontrollen over finansene til kartellet, opplyste Mexicos innenriksminister Alfonso Navarrete på en pressekonferanse.

Samtidig ble også Gerardo Botello Rosales pågrepet. Botello anklages for å ha ledet Jalisco-kartellets avdelinger i delstatene Guanajuato og Michoacán og er siktet for drap, bortføringer og utpressing.

Sikkerhetsstyrkene, sivilforsvaret og legevakter i området er satt i høy beredskap av frykt for hevnaksjoner etter pågripelsene.

Mexicos myndigheter mener at Jalisco Ny generasjon-kartellet har bygd seg opp en formue på 50 milliarder dollar. Kartellet er dominerende i ni av Mexicos delstater og har forbindelser med kriminelle organisasjoner i USA, Europa, Asia og Latin-Amerika.

Kartellet har de siste årene stått bak en rekke angrep på militære og politi, inkludert nedskytingen i 2015 av et helikopter, der 20 soldater og en politikvinne ble drept.