En død etter at syklonen Mekunu traff Oman

Artikkelen fortsetter under annonsen

Syklonen Mekunu tiltok i styrke og traff sørlige deler av Oman fredag kveld. Minst én person er død som følge av kraftig vind og regnvær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mekunu har beveget seg til Oman etter å ha feid over den jemenittiske øya Socotra, som eksilregjeringen i landet har beskrevet som «et katastrofeområde».

I alt 19 mennesker var savnet etter syklonens herjing på den isolerte øya, og så langt har myndighetene funnet sju av dem, fem jemenitter og to indere, døde.

I det den treffer Oman, er syklonen enda kraftigere, opplyser Omans meteorologiske institutt.

– De seneste observasjonene viser at den tropiske syklonen Mekunu har styrket seg til et kategori 2 ekstremvær, skrev de på Twitter fredag.

Noen timer senere meldte sivilforsvaret i Oman at syklonen traff land i de sørlige provinsene Dhofar og al-Wusta. De fleste er evakuert fra kystområdet i de to provinsene, men likevel omkom en 12 år gammel jente etter å ha blitt kastet inn i en vegg av et kraftig vindkast like etter at stormen inntraff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sivilforsvaret har evakuert til sammen 10.000 mennesker fra skoler og regjeringsbygninger, hovedsakelig i byen Salalah, som har 200.000 innbyggere. Andre har fått beskjed om å bli værende innendørs.

I 2007 ble Oman truffet av syklonen Gonu, som tok til sammen 49 menneskeliv mens den feide over landet og påførte bygninger og infrastruktur i Oman materielle skader estimert til et beløp tilsvarende over 30 milliarder norske kroner.