Meny

Merkel i Kina: Viktig med regelmessig dialog

Kinas statsminister Li Keqiang tok imot sin tyske motpart Angela Merkel i Beijing torsdag morgen. Foto: Wu Hong / Pool Photo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Tysklands statsminister Angela Merkel fremhevet viktigheten med dialog da hun gikk i møte med Kinas statsminister Li Keqiang torsdag.

Merkel er på offisielt besøk i Kina der hun blant annet skal møte president Xi Jinping.

Torsdag morgen innledet hun besøket med et morgenmøte med Li. Her påpekte hennes kinesiske motpart at forholdet mellom de to landene «utvikles stadig på et høyt nivå». Men Li la til at de «nåværende økonomiske og politiske situasjonene i verden er komplekse».

Som svar viste Merkel til tidligere situasjoner hvor de har funnet løsninger på problemer dem imellom og vektla viktigheten av at de holder regelmessige samtaler om temaer som menneskerettigheter, vitenskap og teknologi.

– Og videre kan da samtalene sentrere seg om hvor det fortsatt er problemer, hva løsningene vil være og hva mulighetene er. Deretter kan vi spille vår rolle i et globalt og multilateralt system, sa Merkel til Li.

Torsdag ettermiddag møter Merkel Xi. Besøket varer til fredag.

(©NTB)

Populært