SOHR: Dødstallet stiger etter eksplosjoner på flybase i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 28 mennesker er døde etter en rekke eksplosjoner ved en flybase i byen Hama sentralt i Syria fredag, ifølge eksilgruppa SOHR. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtlige av de døde var regimevennlige krigere, og samtlige var av syrisk opprinnelse, ifølge eksilgruppa.

En rekke større eksplosjoner rammet våpen- og bensinlagre ved en flybase i Hama fredag ettermiddag. Syrian Observatory for Human Rights, som overvåker krigen i Syria gjennom et nettverk av kilder inne i landet, meldte først at minst elleve personer var døde.

Søndag uttaler SOHR-leder Rami Abdelrahman at dødstallet fortsatt kan stige ettersom flere titalls ble såret, flere av dem i kritisk.

Videre legger han til at dødstallet etter hvert kan inkludere mennesker med andre nasjonaliteter enn syrisk, ettersom krigere både fra Iran og den allierte libanesiske Hizbollah-militsen var utstasjonert ved flybasen.

Sistnevnte har imidlertid benektet at de har krigere til stede der.

Hva som forårsaket eksplosjonene er ennå ikke kjent, men de skjedde mens spenningsnivået mellom erkefiendene Israel og Iran er høyt i regionen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forrige onsdag skjøt iranske styrker 20 raketter mot israelske stillinger, ifølge det israelske militæret. Fire av rakettene ble skutt ned av det israelske rakettforsvaret, mens de resterende missilene skal ha eksplodert på syrisk territorium.

Israel svarte med et av sine mest omfattende angrep i Syria på flere tiår. Ifølge SOHR ble 42 personer drept i det israelske angrepet, 19 av dem angivelig iranere.

Iran har på sin side avvist å ha skutt raketter mot Golanhøydene og anklager Israel for å ha brukt dette som påskudd for sitt eget angrep i Syria.