Voldtatt 19-åring dømt til døden for drap i Sudan

En 19 år gammel sudansk kvinne er dømt til døden etter at hun drepte kjæresten sin da han forsøkte å voldta henne. Amnesty ber Sudan omgjøre dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noura Hussein Hammad ble giftet bort mot sin vilje da hun var 16 år gammel, ifølge Amnesty International.

– Hun er et offer, og dommen mot henne er uakseptabel. Sudanske myndigheter må omgjøre denne svært urettferdige dommen og sørge for at Noura får en rettferdig rettssak som tar med i beregningen hennes formildende omstendigheter, sier Seif Magango, talsperson for Amnesty International.

Organisasjonen mener Abdulrahman Hammad, kvinnens avdøde ektemann, var rasende fordi hun ikke ønsket å ha en seksuell relasjon til ham. Han inviterte derfor tre slektninger til å hjelpe ham med å voldta henne.

Morgenen etter, 2. mai i fjor, forsøkte Hammad igjen å voldta kona, ifølge Amnesty. Denne gangen lyktes hun imidlertid med å løpe inn på kjøkkenet, der hun fant en kniv.

Etter å ha drept ektemannen i selvforsvar rømte 19-åringen hjem til sine egne foreldre. Det var hennes far som varslet politiet om drapet.

Under rettssaken mot kvinnen i juli i fjor ble hun funnet skyldig i forsettlig drap. Siden har hun sittet i et kvinnefengsel, opplyser Amnesty.

I Sudan er det lovlig å gifte seg fra man har fylt ti år. De seneste årene har stadig flere demonstrert mot tvangsekteskap for mindreårige jenter i landet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden