Seks mexicanske politikere drept på ti dager

En mexicansk stortingskandidat ble tirsdag skutt og drept i bilen sin. Før landets kommende parlamentsvalg er seks politikere drept på ti dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abel Montufar Mendoza, en ordfører som stilte til valg i den voldspregede staten Guerrero, ble funnet skutt i sin egen bil i byen Ciudad Altamirano, ifølge mexicanske myndigheter.

Politikeren ble funnet delvis avkledd og med en rekke skuddskader.

Siden 29. april har minst seks politikere blitt drept i ulike deler av Mexico. Langt flere har blitt drept siden valgkampen begynte omkring september.

Offentlighetens sikkerhet har blitt en av de viktigste sakene fram mot valget 1. juli. I fjor ble rekordhøye 25.000 drap registrert i landet.

Siden Mexico satte regjeringsstyrkene inn i kampen mot narkotika i 2006, har landet hatt omkring 200.000 drap. Statistikken sier imidlertid ikke noe om hvor mange av drapene som knytter seg til narkotikakriminalitet.

Den venstreorienterte politikeren Andres Manuel Lopez Obrador, av mange ansett som favoritten til å bli landets nye president, åpnet i forrige uke for å legalisere enkelte narkotiske stoffer for å få bukt med kriminaliteten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden