Dødsdømt 40-åring henrettet i USA

En 40 år gammel mann som ble dømt for å ha drept en fengselsvakt i 1996, ble henrettet i delstaten Georgia i USA fredag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På spørsmål om Robert Earl Butts Jr. hadde noen siste ord svarte han:

– Ja, jeg har drukket koffein i hele dag.

Så ble giftsprøyten satt. Han holdt øynene lukket under hele prosessen og ble erklært død klokken 21.58.

Butts ble dømt til døden for å ha drept en fengselsvakt som tilbød han og en annen mann, Marion Wilson Jr., skyss fra en Walmart-butikk i Milledgeville 28. mars 1996. De to mennene ble også dømt for væpnet ran. Wilsons sak behandles fortsatt.

Forsvarerne til Butts argumenterte for at han ikke skulle henrettes ettersom det ikke var han som skjøt fengselsvakten, og at hadde forbrytelsen blitt begått i dag, ville han ikke fått samme straff. De mener også at saken ikke ble etterforsket godt nok, og at Butts kunne unngått dødsstraff om de hadde fått legge fram beviser på mishandling i barndommen.

Butts er den andre personen som har blitt henrettet i Georgia i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden