Trumps lege: Presidenten dikterte sin egen legeerklæring

Se CNN sitt intervju med Trumps tidligere lege her. 

Donald Trumps tidligere fastlege, Harold N. Bornstein, sier til CNN at den amerikanske presidenten dikterte sin egen legeerklæring før presidentvalget i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før valget betegnet Bornstein den da 70 år gamle forretningsmannens helsetilstand som «forbausende fortreffelig».

– Dersom Trump blir valgt kan jeg fastslå at han uten tvil vil være den sunneste personen som noen gang er valgt som president, het det i legeerklæringen fra Bornstein. Men i et intervju med den amerikanske TV-kanalen tirsdag sier han det var presidentens egne ord.

Les også: Trumps tidligere advokat: Mueller kan stevne presidenten

Comey: Trumps politiske angrep på FBI gjør landet mindre trygt

Han har tidligere innrømmet at han noterte noen setninger i hastverk. Nå sier Bornstein at Trump dikterte erklæringen mens han og hans kone kjørte gjennom Central Park.

– Trump dikterte brevet og jeg sa hva han ikke kunne ha med. Deretter kom de å hentet brevet i 16-tiden, sier Bornstein.

Trump: – Jeg er et mentalt geni

I januar 2018 var presidenten inne til sin første offisielle helsesjekk som president, og hans nye fastlege betegnet helsen hans som «utmerket».

Flere eksperter har det siste året stilt spørsmål ved Trumps mentale helse, noe også en rekke av presidentens medarbeidere gjør i boken «Fire and Fury: Inside the Trump White House».

Trump har tatt til motmæle mot boka og beskriver seg selv som et mentalt stabilt geni.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden