Frankrike mener Netanyahus påstander om Iran gjør atomavtalen enda viktigere

Frankrikes president Emmanuel Macron var nylig i USA for å forsøke å overtale president Donald Trump til å beholde atomavtalen med Iran. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
Frankrikes president Emmanuel Macron var nylig i USA for å forsøke å overtale president Donald Trump til å beholde atomavtalen med Iran. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Frankrike mener atomavtalen med Iran har økt i betydning etter at Israels statsminister la fram angivelige bevis for at Iran har hatt et atomvåpenprogram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Netanyahu hevdet mandag at atomvåpenprogrammet kan bli reaktivert når som helst.

Ifølge det franske utenriksdepartementet må de israelske opplysningene gjennomgås grundig, men en talsmann sier også at dokumentasjonen synes å vise noe som europeiske land har visst i over 15 år.

– Ved første øyekast bekrefter dette at deler av Irans atomprogram ikke var sivilt, noe Frankrike og partnerne våre fastslo i forbindelse med de første avsløringene sommeren 2002, sier talsmannen i en uttalelse til nyhetsbyrået AFP.

Under en seanse i det israelske forsvarsdepartementet mandag la Netanyahu ikke fram bevis for at Iran har jobbet aktivt for å skaffe seg atomvåpen siden atomavtalen ble inngått med USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike, Tyskland og EU i 2015.

USAs president Donald Trump har varslet en kunngjøring om hvorvidt USA skal trekke seg fra avtalen den 12. mai.