Kina hyller de koreanske ledernes mot

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kina roser lederne i Nord- og Sør-Korea for deres «politiske mot», og ønsker deres felles erklæring om atomnedrustning på Koreahalvøya velkommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kinesiske utenriksdepartementet kaller håndtrykket mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og Sør-Koreas president Moon Jae-in for et «historisk øyeblikk». De tok hverandre i hånden ved den demilitariserte sonen som deler de to landene.

– Vi roser de koreanske ledernes historiske steg og setter pris på deres politiske beslutninger og mot, sier Hua Chunying, talsperson for kinesisk UD.

– Vi håper og ser fram til at de bruker denne muligheten til å ytterligere åpne for en ny reise til langsiktig stabilitet på halvøya, sier hun videre.

Kina er Nord-Koreas eneste allierte, og kriget på landets side under Koreakrigen på begynnelsen av 1950-tallet.

Landet har imidlertid også støttet en rekke FN-sanksjoner mot Nord-Korea, som er innført som en straff for landets missil- og atomtester.

Under toppmøtet signerte Moon og Kim en felles erklæring om «fullstendig atomnedrustning» på Koreahalvøya.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi håper alle relevante parter opprettholder fremdriften for dialog og fortsetter å arbeide sammen for å sørge for nedrustning og politisk enighet. Kina står klar for å fortsette å spille en positiv rolle for å få til dette, sier Lu Kang, en annen talsperson for kinesisk UD.

Les også: Moon og Kim vil avslutte Korea-krigen