Protestleder og statsministeren skal møtes i Armenia

De siste dagene har det vært store demonstrasjoner og opptøyer i Jerevan etter at ekspresident Serzh Sargsyan ble utpekt til statsminister i Armenia. Foto: Hrant Khachatryan / PAN photo via AP / NTB scanpix
De siste dagene har det vært store demonstrasjoner og opptøyer i Jerevan etter at ekspresident Serzh Sargsyan ble utpekt til statsminister i Armenia. Foto: Hrant Khachatryan / PAN photo via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonspolitikeren Nikol Pashinyan sier han skal møte statsminister og ekspresident Serzh Sargsyan for å «diskutere betingelsene for hans oppsigelse».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Titusener har tidligere samlet seg i Armenias hovedstad Jerevan for å demonstrere mot avgjørelsen der ekspresident Sargsyan ble utnevnt til statsminister.

– Jeg skal møte Serzh Sargsyan for å diskutere betingelsene for hans oppsigelse og for et fredfullt maktskifte, sier demonstrantenes leder, opposisjonspolitiker Pashiyan i en video på sin Facebook-side.

Han sier at møtet skal avholdes klokken 14 norsk tid.

Sargsyan måtte gå som president fordi han hadde sittet så lenge som loven tillater. Nasjonalforsamlingen i landet utpekte ham tirsdag som ny statsminister med stort flertall. Samtidig innføres et nytt politisk system der presidenten har mindre autoritet og statsministeren har en dominerende rolle.

Ifølge politiet i landet ble 84 personer arrestert lørdag ettermiddag, og på fredag ble over 230 personer arrestert.