Meny

Russland anklager OPCW for å manipulere Skripal-prøver

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov anklager OPCW for å manipulere resultatene av etterforskningen av nervegiftangrepet mot den russiske eksspionen Sergej Skripal. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russland sier OPCW manipulerer resultatene av prøvene fra nervegiftattentatet mot Sergej Skripal og sier prøvene viser spor av nevegift brukt av Vesten.

Den russiske utenriksministeren Sergej Skripal sa på en pressekonferanse i Moskva lørdag at sveitsiske eksperter som har fått biomedisinske prøver fra Sergej Skripal, har funnet ut at de inneholder spor av nervegiften BZ som brukes av Vesten.

– I lys av dette spør vi OPCW hvorfor informasjonen som viser konklusjonene til spesialistene ved Spiez-laboratoriet, ikke er tatt med i den endelige rapporten, sa Lavrov.

– BZ er en nervegift som midlertidig setter en person ut av spill, sa Lavrov og la til at nervegiften har vært brukt av militæret i land som USA, Storbritannia og andre NATO-land.

Torsdag bekreftet Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) konklusjonen som britiske eksperter tidligere har kommet med om at den russiske eksspionen og datteren Julia ble forgiftet med nervegift.

– Stoffet hadde høy renhet, heter det i rapporten fra OPCW. Organisasjonen har imidlertid i sin gransking imidlertid ikke identifisert kilden til nervegiften, og har heller ikke navngitt nervegiften som Novitsjok, en benevnelse som britenes statsminister Theresa May tidligere har brukt.

Les også: Russland ber Sikkerhetsrådet fordømme angrepet på Syria

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært