Meny

SAS kjøper og leaser 50 nye Airbus A320-fly

SAS utvider flyflåten med 50 nye Airbus A320-maskiner. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
SAS har inngått kontrakt om anskaffelse av 50 nye Airbus-fly, hvorav 15 skal leases. – En investering for framtiden, sier SAS-sjef Rickard Gustafson.

SAS opplyser at 35 fly skal kjøpes for en sum av 24 milliarder kroner, mens de siste 15 skal leases.

– Konkurransen var hard mellom Airbus og Boeing, men tilbudet fra Airbus var et hakk hvassere. Dessuten får SAS nå én flåte å operere, sier konsernsjef Rickard Gustafson til NTB.

Han betegner anskaffelsen av nye fly som en viktig investering for framtiden.

De neste 70

– En fornyet flåte gir en bedre opplevelse for kundene, lettere og mer effektivt vedlikehold og mindre miljøavtrykk. SAS har vært med i 70 år og sikter mot de neste 70, sier Gustafson.

Airbus A320 Neo oppgis å ha et forbruk av drivstoff som er 15–20 prosent lavere per setekilometer enn de flyene som fases ut. Bruk av biodrivstoff vil også redusere klimaavtrykket, heter det.

Gustafson sier at SAS de siste årene har vært gjennom det han kaller en heroisk endringsprosess for å sette selskapet i stand til å møte den knallharde konkurransen i flymarkedet.

Fantastisk innsats

– Medarbeiderne har gjort en fantastisk innsats. Dette er en industri som krever nærmest kontinuerlig endring. Vi har mye igjen i SAS, men vi tror på framtiden, sier konsernsjefen.

SAS har allerede 17 fly av typen A320 Neo som kommer fra en tidligere bestilling på 30 fly. Med dagens kontrakt vil SAS ha 80 A320 Neo ved utgangen av 2023.

SAS har i dag 161 fly i drift, mens ytterligere åtte kommer til i 2019. Selskapet har mer enn 800 daglige avganger. SAS flyr over 29 millioner passasjerer årlig til over hundre destinasjoner.

(©NTB)

Populært