Meny

Rudd avviser britisk rapport som kobler voldsbølge til politikutt

Innenriksminister Amber Rudd vil ikke ha debatt rundt noen sammenheng mellom økt vold og lavere politibemanning, men sier hun skal gjøre «alt som trengs» for å håndtere voldsbølgen. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Innenriksminister Amber Rudd lover å «gjøre det som trengs» for å håndtere voldsbølgen i London, men vil ikke koble utviklingen til lavere politibemanning.

Rudd presenterte mandag en finansieringspakke på 40 millioner pund, nærmere 440 millioner kroner, som blant annet skal hindre unge fra å ende opp i kriminelle miljøer og for å bryte opp narkotikamiljøer.

Pakken kommer på plass samtidig som en rapport fra Rudds departement er lekket til The Guardian. Der heter det at kutt i antall politistillinger «sannsynligvis har bidratt» til en økning i alvorlig voldelig kriminalitet på 20 prosent årlig. På spørsmål fra avisen avviser Rudd at hun har sett rapporten.

– Det finnes mange dokumenter som sirkulerer i innenriksdepartementet. Vi gjør mye på disse feltene. Selvsagt er bekjempelse av voldelig kriminalitet en prioritet, men jeg mener man gjør lokalsamfunnene og familiene en bjørnetjeneste ved å gjøre dette om til en politisk sak om politibemanning, sier Rudd.

I London har 55 mennesker så langt i år blitt drept, noe som har ført til overskrifter om at byen overgår New York på drapsstatistikk. Men Sky News peker på at New Yorks drapsstatistikk har falt jevnlig siden 1990-tallet og i dag har den laveste drapsraten per 100.000 innbyggere av de fem største byene i USA.

I London var det 1,45 drap per 100.000 innbyggere i fjor, mens man i Stor-Manchester hadde 2,44 drap per 100.000 innbyggere. Selv i Nord-Wales var drapsraten høyere enn i London med 1,88 drap per 100.000 innbyggere.

(©NTB)

Populært