2 millioner barn uten skolegang i Jemen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 2 millioner barn er uten tilgang til skole, og tre av fire lærere har ikke mottatt lønn på over et år i krigsrammede Jemen, ifølge UNICEF.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mangelen på betaling for en så stor andel lærere fører til at utdannelsen til enda 4,5 millioner barn er i fare, ifølge en ny rapport fra UNICEF.

– En hel generasjon barn i Jemen går en dyster framtid i vente med begrenset eller ingen tilgang til utdanning. Til og med dem som fortsatt går på skolen, mottar ikke den kvaliteten på utdanningen de trenger, heter det i rapporten.

Over 2.500 skoler er lagt ned. To av tre er ødelagt i angrep, 27 prosent stengt og 7 prosent brukes til militære formål eller som tilfluktssted til mennesker på flukt.

– Også reisen til og fra skolen har blitt farlig ettersom barn risikerer å bli drept på veien dit. I frykt for barnas sikkerhet velger mange foreldre å holde dem hjemme, heter det videre.

– Mangelen på tilgang til utdanning har drevet barn og familier til farlige alternativer som tidlig ekteskap, barnearbeid og rekruttering til kamphandlingene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 26. mars 2015 gikk en USA-støttet koalisjon frontet av Saudi-Arabia til krig mot Houthi-bevegelsen i Jemen. Siden den gang er over 10.000 mennesker blitt drept, fem tusen av dem barn. Samtidig er 20 millioner i nød.

– I løpet av de siste tre årene har Jemens barn blitt bombet og utsultet. Tusenvis har dødd i sine hjem eller på sykehus, mens de forgjeves ventet på medisiner, sa Tamer Kirolos, Redd Barnas landdirektør i Jemen, i en uttalelse søndag.