Russiske ambassadører i en rekke europeiske land kalles inn på teppet

En rekke europeiske land kaller inn russiske ambassadører på teppet etter nervegiftangrepet mor den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia i mars i år. Foto: AP / Toby Melville / NTB scanpix
En rekke europeiske land kaller inn russiske ambassadører på teppet etter nervegiftangrepet mor den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter Julia i mars i år. Foto: AP / Toby Melville / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

De russiske ambassadørene i Latvia, Litauen, Estland og Polen er kalt inn på teppet av landenes utenriksdepartementer etter giftangrepet mot russisk eksspion.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder nyhetsbyråene Tass og RIA. Innkallelsen kommer etter at den russiske eksspionen Sergej Skripal og hans datter ble forgiftet med nervegass i den britiske byen Salisbury 4. mars.

Storbritannia utviste i etterkant 23 russiske diplomater fra landet, og Moskva svarte med å utvise like mange britiske diplomater fra Russland. Ifølge Reuters vurderer USAs president Donald Trump å utvise en rekke russiske diplomater i solidaritet med Storbritannia, i likhet med en rekke europeiske land.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden