Meny

Portugiser likevel ikke blant de drepte i supermarked-angrepet

En portugisisk statsborger som var i supermarkedet da angriperen slo til, ble såret, ikke drept, opplyser portugisiske myndigheter. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En portugisisk statsborger som ble rammet i terrorangrepet mot et supermarked i Sør-Frankrike fredag, ble såret, ikke drept, opplyser portugisiske myndigheter.

– Den portugisiske statsborgeren ble oppført på listen over drepte som følge av en kommunikasjonssvikt. Etter å ha gjennomgått prosedyrene for å identifisere ofrene, viste det seg at portugiseren kun var alvorlig såret og innlagt på sykehus i Carcassonne, sa José Luís Carneiro i det portugisiske utenriksdepartementet sent fredag kveld.

Tidligere på kvelden opplyste portugisisk UD at den ene av drepte i angrepet, var en portugisisk statsborger.

Fire mennesker ble drept og 16 såret i angrepene i Carcassonne og Trèbes fredag. Den ene drepte var en passasjer i en bil som angriperen stjal i Carcassonne. I supermarkedet i Trèbes ble en ansatt og en kunde drept. En politimann som ble såret i supermarkedet, døde natt til lørdag av skadene.

Den antatte gjerningsmannen, en 26 år gammel fransk-marokkaner, ble til slutt skutt og drept av politiet. IS sier den sto bak angrepet.

(©NTB)

Populært