Meny

Britiske politikere krever gransking av omstridt analyseselskap

Medlemmer av det britiske Parlamentet krever gransking av et samarbeid mellom landets forsvarsdepartement og morselskapet til Cambridge Analytica.

Årsaken er at morselskapet SCL Group hadde tilgang til hemmelige dokumenter i forsvarsdepartementet, skriver avisa The Guardian.

Lederen for innenrikskomiteen i Underhuset, Yvette Cooper fra Labour, krever nå at saken granskes.

SCL Groups datterselskap Cambridge Analytica (CA) har den siste uken fått krass kritikk for sin rolle før det amerikanske presidentvalget.

CA hjalp Donald Trump i valgkampen, og brukte angivelig programvare som var utviklet ved hjelp av opplysninger om 50 millioner Facebook-brukere. Programvaren skal ha blitt brukt til å målrette politiske budskap til brukere på sosiale medier.

Det britiske forsvarsdepartementet hyret inn SCL Group i 2014 for å undersøke hvordan folk ville interagere med informasjon fra regjeringen. Prosjektet var en del av regjeringens arbeid med «menneskelig og sosial påvirkning».

Både psykologer og analytikere samarbeidet med SCL Group i prosjektet, ifølge The Guardian. SCL Group skal også ha stått bak et treningsopplegg for ansatte i forsvarsalliansen NATO.

(©NTB)

Populært