Meny

Nordkoreansk diplomat på vei til Finland

En TV-skjerm i Seoul viser bilder av president Donald Trump, Sør-Koreas president Moon Jae-in og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
I helgen har Nord-Koreas utenriksminister forhandlet med svenske diplomater i Stockholm. Løslatelse av tre amerikanske fanger var et av temaene, ifølge CNN.

De tre fangene Kim Hak-dong, Kim Sang-duk og Kim Dong Chul sitter alle fengslet i Nord-Korea, og skal ha vært høyt prioritert fra svenskenes side, skriver CNN.

Kanalen viser til ikke navngitte kilder. Disse hevder at Sverige ikke stilte noe ultimatum overfor utenriksminister Ri Yong-ho, men at de tre amerikanerne også ble diskutert i januar.

Erik Wikensjö, talsperson for Sveriges utenriksminister Margot Wallström, vil ikke gå inn på detaljer i forbindelse med samtalene med Nord-Korea.

Samtalene i Sverige kommer samme helg som den nordkoreanske diplomaten Choe Kan-il besøkte Finland, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap.

Han ville ikke uttale seg til pressen da han mellomlandet i Beijing.

Partene i Finland skal ifølge Yle forhandle om en kjernefysisk nedrusting på Korea-halvøya og andre følsomme temaer, som fengslingen av flere amerikanere i Nord-Korea.

Men det finske utenriksdepartementet har tonet ned møtet og framholder at det ikke kommer til å foregå noen politiske forhandlinger, og at deltakerne ikke er høytstående diplomater.

Tidligere i år ble Nord-Korea og Sør-Korea enige om å holde et toppmøte i løpet av våren, og rett etter sa USAs president Donald Trump ja til å møte Nord-Koreas president Kim Jong-un.

Populært