Meny

Stans i «åpen dør»-helikopterturer i USA etter ulykke

Helikopteret sank til bunns i East River etter ulykken. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

USA forbyr inntil videre helikopterturer hvor dørene er åpne og turister er spent fast. Årsaken er søndagens ulykke hvor fem personer omkom i New York.

Såkalte «åpen dør»-turer er populære blant turister og fotografer, fordi de gir uhindret utsikt til for eksempel New Yorks skyline. Som regel er passasjerene spent fast i helikopteret for at de ikke skal falle ut, noe som spilte en avgjørende i søndagens dødsulykke.

Helikopteret styrtet ned i vannet i East River ved Manhattan i New York, og sank senere til 15 meters dyp. Kun piloten kom seg ut og overlevde, mens passasjerene ble med helikopteret til bunns og ble senere frigjort av dykkere.

USAs luftfartsmyndigheter (FAA) opplyser at helikopterselskaper, piloter og kunder bør være oppmerksomme på farene ved «fastspenningsutstyr under en evakuering». FAA har innført umiddelbar stans i alle slike helikopterturer hvor man ikke lett kan løsne stroppene, og varsler en grundig gjennomgang av regelverket.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært