Meny

James Bond-regissør Lewis Gilbert er død

Britiske Lewis Gilbert regisserte 33 spillefilmer mellom 1947 og 2002, deriblant klassikeren «Alfie» fra 1966. Bildet er tatt i 2000. Foto: William Conran / AP
Den britiske regissøren Lewis Gilbert, som står bak tre James Bond-thrillere og titalls andre filmer, er død. Han ble 97 år gammel.

– Det er med stor sorg at vi får vite at vår kjære venn Lewis Gilbert har gått bort, heter det i en uttalelse fra Bond-produsentene Barbara Broccoli og Michael G. Wilson tirsdag.

Gilberts første Bond-film var «You Only Live Twice», med den norske tittelen «James Bond i Japan» og Sean Connery i hovedrollen i 1967. Han vendte tilbake til Bond-universet ti år senere og regisserte Roger Moore som 007 in «Spionen som elsket meg», samt «Måneraketten» i 1979.

Gilbert regisserte 33 spillefilmer mellom 1947 og 2002, deriblant klassikeren «Alfie» fra 1966. Med Michael Caine i hovedrollen vant den juryens spesialpris i Cannes og ble nominert til fem Oscar-priser.

Broccoli og Wilson omtaler Gilbert som en ekte gentleman og påpeker at filmene hans regnes som klassikere i Bond-serien.

Populært