Tyrkia sier Afrin-offensiven ikke berøres av våpenhvile

<p>Et bilde som er sendt ut av det syriske nyhetsbyrået SANA viser en buss som var i en kolonne med humanitær hjelp til Afrin som skal ha blitt bombet av tyrkisk artilleri. Foto: SANA via AP / NTB scanpix</p><p></p>
Et bilde som er sendt ut av det syriske nyhetsbyrået SANA viser en buss som var i en kolonne med humanitær hjelp til Afrin som skal ha blitt bombet av tyrkisk artilleri. Foto: SANA via AP / NTB scanpix

Tyrkia ønsker FN-resolusjonen om våpenhvile i Syria velkommen, men insisterer på at den ikke vil stanse offensiven mot kurderne i Afrin.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tyrkiske utenriksdepartementet sendte ut en pressemelding der de sa seg fornøyd med resolusjonen, spesielt som svar på situasjonen i Øst-Ghouta.

Men de gjorde det klart at de uansett vil fortsette kampen mot «terrororganisasjonene som truer Syrias territorielle integritet og politiske enhet».

Offensiven mot den kurdiske YPG-militsen ble innledet i forrige måned. Operasjonen har ført til konflikt med USA, som har samarbeidet nært med YPG i kampen mot IS.

Tyrkia ser imidlertid på YPG som en terrororganisasjon som har nære bånd til den kurdiske separatistorganisasjonen PKK i Tyrkia.

Personvernpolicy