Meny

Trump lover tiltak etter skoleskyting

USAs president Donald Trump lover å ta grep og innføre strengere bakgrunnssjekk av personer som kjøper våpen.

Det uttalte presidenten under et møte med overlevende, foreldre og lærere fra Marjory Stoneman Douglas High School i Det hvite hus onsdag ettermiddag.

Under det såkalte «lyttemøtet» satt Trump og visepresident Mike Pence i en ring sammen med de unge, deres foreldre og lærere som snakket ut om sine opplevelser.

Flere av de overlevende ba Trump om at han «må gjøre det rette» for å hindre nye massakre. En av de frammøtte, far til en jente som ble drept i massakren, holdt en sterk følelsesmessig tale der han fortalte om viktigheten av å sikre barns liv. Han fremholdt det han anså som det absurde i at man blir fratatt en flaske vann på flyplassen, men man kan gå på skolen med våpen.

– Nok er nok, skolene må fikses. Gjør det som trengs. Jeg får aldri se igjen min vakre datter. La det synke inn hos dere. Jeg får aldri se henne igjen, sa han.

Tiltak på vei

Møtet fant sted dagen etter at Trump beordret justisdepartementet til å innføre forbud mot såkalte bump stocks, en innretning som omgjør halvautomatiske våpen til helautomatiske. Dette tiltaket ble av en av de frammøtte elevene torsdag betegnet som et steg på rett vei.

17 mennesker ble drept og 13 såret, to av dem kritisk, i skytemassakren på skolen i Florida 14. februar.

Tirsdag stemte delstatspolitikere i Florida nei til et forslag fra demokraten Kionne McGhee om et mulig forbud mot salg og besittelse av visse typer våpen.

Markeringer

Onsdag var et hundretall elever fra Marjory Stoneman Douglas High School i delstatens hovedstad Tallahassee for å kreve at delstatsforsamlingen strammer inn på våpenlovene. Utenfor bygningen holdt de en markering med slagord som «aldri mer».

Pårørende og overlevende fra skolen har innkalt til massemønstring i Washington D.C. 24. mars for å protestere mot landets liberale våpenlover.

Lørdag deltok flere hundre overlevende etter massakren i en demonstrasjon i Fort Lauderdale. De tok et rasende oppgjør med president Donald Trump og andre politikere som har fått støtte av den mektige våpenlobbyen i USA.

Les også: Overlevende etter skolemassakre er sinte på Trump: «Du gjør meg kvalm»

Populært