Syria skjøt ned israelsk kampfly

Israelske kampfly har angrepet en rekke mål i Syria, og et israelsk kampfly er skutt ned av syrisk luftvern og har styrtet i Nord-Israel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske hæren bekrefter nedskytingen av F-16-flyet og opplyser at de to flygerne er sendt til sykehus, skriver Haaretz.

Ifølge den israelske nettavisen Ynet , som viser til militære kilder, er tilstanden til den ene av flygerne kritisk.

Svar på droneangrep

Den israelske hæren bekrefter at F-16-flyet angrep mål i Syria da det ble truffet av syrisk luftvern. Flyangrepet var ifølge dem et svar på at en drone fra Syria ble sendt inn over grensa til Israel. Dronen var ifølge dem iransk.

– Vi identifiserte en iransk drone som tok av fra syrisk territorium. Dronen ble identifisert av det israelske flyvåpenets systemer og ble skutt ned av et av våre helikoptre. Den iranske dronen falt ned på vårt territorium og er nå i vår besittelse, sier brigadegeneral Ronen Manelis.

– Det ble besluttet å angripe traileren iranerne skjøt opp dronen fra. Dette var et kirurgisk angrep langt inne i Syria, og målet ble ødelagt, legger han til.

Villedende løgn

Syria og Iran avviser at dronen som ble skutt ned var på vei mot Israel og sier at den samlet informasjon om gjenværende IS-krigere i ørkenen i Homs-provinsen.

– Den israelske fiendens påstand om at dronen var på vei mot dem og befant seg i luftrommet over det okkuperte Palestina, er en villedende løgn, heter det i en kunngjøring fra den iranske styrken i Syria.

Den syriske forsvarsledelsen nekter også for at dronen som ble skutt ned var på vei mot Israel og fastholder at den var ute på et rutinemessig oppdrag mot IS da den ble skutt ned.

Nytt angrep

Noen timer etter at det israelske F-16-flyet ble skutt ned, angrep israelske kampfly en rekke nye mål nær Damaskus i Syria.

Den israelske forsvarsledelsen opplyste at til sammen tolv mål var angrepet.

– Israelske kampfly angrep for få minutter siden syriske luftvernsystemer og iranske mål i Syria, het det i en kunngjøring.

– Tolv mål, inkludert tre luftvernbatterier og fire iranske mål i Syria ble angrepet, heter det videre.

Israel har de siste årene gjennomført en rekke flyangrep mot mål i Syria, først og fremst rettet mot den libanesiske Hizbollah-militsen som står på president Bashar al-Assads side i krigen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært