Erdogan vil møte Merkel

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil invitere Tysklands statsminister Angela Merkel til Tyrkia i et forsøk på å redusere spenningene mellom de to landene. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix
Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan vil invitere Tysklands statsminister Angela Merkel til Tyrkia i et forsøk på å redusere spenningene mellom de to landene. Foto: Burhan Ozbilici / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan ønsker å møte Tysklands statsminister Angela Merkel for å myke opp det anstrengte forholdet mellom de to landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu møtte tyske journalister i byen Antalya onsdag. Her sa han at Erdogan ønsker å invitere Merkel til Tyrkia når hun er ferdig med sonderingsmøtene, eller om mulig, selv komme til Tyskland.

Forholdet mellom Tyskland og Tyrkia har vært anstrengt siden kuppforsøket mot Erdogan sommeren 2016. Et knippe tyske borgere, inkludert journalister og menneskerettighetsaktivister, er for tiden fengslet i Tyrkia, siktet for terrorrelaterte lovbrudd.

Men nå ønsker Erdogan bedre forbindelser til Tyskland. Ifølge Cavusoglu, har han nylig snakket med både Merkel og Tysklands president Frank-Walter Steinmeier over telefon ved flere anledninger.

– Vi burde opprettholde dialogen, sa utenriksministeren.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden