IS tar ansvar for angrep på militærleir i Kabul

Afghanske sikkerhetsstyrker avbildet idet de ankommer treningsleiren som er under angrep mandag formiddag. Foto: AP / NTB scanpix
Afghanske sikkerhetsstyrker avbildet idet de ankommer treningsleiren som er under angrep mandag formiddag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et angrep pågår mandag mot en militær treningsleir i Kabul. Så langt foreligger det ingen oversikt over drepte og sårede. IS har påtatt seg ansvar for angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angriperne er i kamp med sikkerhetsstyrker og det er blitt sendt forsterkninger til leiren, opplyser Nasrat Rahimi, visetalsmann for innenriksdepartementet, til AP.

Han har så langt ingen detaljer om drepte eller sårede, men bekrefter at det har blitt hørt eksplosjoner og skudd fra tunge og lette våpen i leiren, som ligger i Afshar i den vestlige delen av Kabul.

– En gruppe væpnede angripere gikk ved 10-tiden inn i en bygning som er under oppføring i treningsleiren, sier innenriksdepartementets talsmann Najib Danish til AFP.

Angriperne har forskanset seg i en bygning som de skyter fra. Både bygningen og resten av treningssenteret er omringet av sikkerhetsstyrkene.

Veiene til leiren er blitt sperret av og politi og sikkerhetsstyrker sørger for å holde sivile unna. Et par timer etter at de første meldingene om angrepet var blitt kjent, påtok IS seg ansvaret.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Foreløpige meldinger går ut på at de væpnede mennene var iført politiuniformer, sier Rahimi.

Leiren drives i regi av Afghanistans etterretningstjeneste.

Den afghanske hovedstaden har tidligere vært åsted for en rekke terrorangrep fra militante islamister. I midten av november ble 14 personer drept i et selvmordsangrep som IS tok på seg ansvaret for.