Forsvareren til abortdømt kvinne i El Salvador mener retten var respektløs

Flere i rettssalen begynte å gråte da det torsdag ble klart at Teodora Vasquez ikke løslates.
Flere i rettssalen begynte å gråte da det torsdag ble klart at Teodora Vasquez ikke løslates. Foto: Salvador Melendez / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvareren til den 34 år gamle kvinnen som er dømt til 30 års fengsel etter en dødfødsel i El Salvador, kritiserer retten for å ha opptrådt respektløst. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Teodora Vasquez, som allerede har sonet i ti år, håpet denne uken på å bli løslatt, men en domstol bestemte torsdag å opprettholde dommen.

– Det som plager meg mest er dommernes respektløshet. De tok ikke hensyn til feilene som ble begått under rettssaken hennes, til tross for at det finnes beviser for dem. Er de blinde? Det er utrolig, skrev forsvareren Victor Hugo Mata på Twitter fredag.

Vasquez var gravid i niende måned og var på jobb da hun opplevde en dødfødsel i 2007. Hun skal forgjeves ha forsøkt å ringe etter ambulanse før hun mistet bevisstheten. Hun ble tiltalt og dømt for drap under skjerpede omstendigheter.

El Salvador har en av verdens strengeste abortlover, og kvinner som oppsøker sykehus etter å ha opplevd spontanabort eller andre svangerskapskomplikasjoner, risikerer å bli mistenkeliggjort. Loven forbyr alle former for abort, også om svangerskapet er et resultat av voldtekt eller truer morens helse.