FN innkaller til hastemøte etter Nord-Koreas missiltest

Nordkoreanere ser på en nyhetssending om landets missilprogram i september. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
Nordkoreanere ser på en nyhetssending om landets missilprogram i september. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs sikkerhetsråd vil møtes onsdag for å diskutere Nord-Koreas siste oppskyting av et langtrekkende ballistisk missil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det opplyser USAs FN-utsending til nyhetsbyrået AFP.

Missilet ble skutt opp fra Sain-ni i Nord-Korea klokken 19.17 tirsdag kveld norsk tid, onsdag morgen lokal tid. Det tilbakela om lag tusen kilometer i luften før det falt ned innenfor Japans økonomiske sone i Japanhavet, 50 minutter senere.

Nærmere tre timer etter oppskytingen ba Japan, USA og Sør-Korea om at FNs sikkerhetsråd må møtes for å diskutere den siste provokasjonen fra Nord-Korea.

Senere la den ansvarlige for sosiale medier i Det hvite hus, Dan Scavino, ut et bilde på Twitter av Donald Trump ledsaget av en tekst der presidenten diskuterer hendelsen med Japans statsminister Shinzo Abe på telefon.

Regimet i Pyongyang har pådratt seg omverdenens vrede ved å utvikle atomvåpen og langtrekkende missiler.

FNs sikkerhetsråd har gjentatte ganger krevd full stans i disse våpenprogrammene og har innført en rekke sanksjoner mot landet. De inkluderer eksportforbud for landets viktige tekstilindustri og begrensninger på Nord-Koreas import av olje og fossilt brensel.