Svensk politiker trekker seg fra Miljöpartiet etter anklager om trakasseringer

Den svenske Miljöpartiet-politikeren som er anklaget for å ha drevet seksuell trakassering i en årrekke, sier han trekker seg fra partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen, som er innvalgt i Riksdagen, sier ifølge svenske medier at han også frasier seg alle politiske verv og at han vil fortsette som uavhengig representant i nasjonalforsamlingen.

Det var avisen Dagens Nyheter som mandag skrev om anklagene mot politikeren. Mannen skal ha kommet med upassende uttalelser og uønskede seksuelle tilnærmelser mot en rekke unge kvinner i over ti år.

Mannen er også anklaget for å ha forgrepet seg på spedbarnet til en partikollega ved å stikke tungen inn i barnets munn. Han nekter for dette og sier han har anmeldt partikollegaen som kom med beskyldningen, til politiet.

– Det med barnet har aldri hendt, sier han.

Ifølge svenske medier har partiledelsen vært kjent med anklagene mot politikeren i mange år uten å gjøre noe med det. En av grunnene til at Miljöpartiet ikke har fulgt opp anklagene, skal ha vært at mannen har «sterk forankring internt» i partiet.

Miljöpartiets talsperson Gustav Fridolin, som også er Sveriges utdanningsminister, bekrefter at partiet har satt i gang en utredning av saken.

Personvernpolicy