Video viser nordkoreansk soldat løpe for livet

Se den dramatiske videoen over.

Mens nordkoreanske grensevakter løper etter og skyter, klarer soldaten fra Nord-Korea å løpe over grensen til Sør-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En overvåkningsvideo sluppet av FN viser den dramatiske flukten til en nordkoreansk soldat som hoppet av til Sør-Korea gjennom den tungt bevoktede demilitariserte sonen mellom de to landene.

I videoen kan man se avhopperen komme kjørende i en militærbil til grensen mellom de to landene. Så kjører han seg fast i en grøft, og de nordkoreanske soldatene oppdager hva som er i ferd med å skje. De følger få skritt bak og skyter etter avhopperen som kommer seg over grensen med en nødskrik.

Ifølge FN brøt Nord-Korea våpenhvilen under denne hendelsen.

Les også: Nordkoreansk soldat hoppet av til Sør-Korea

Den nordkoreanske avhopperen ble funnet omtrent 50 meter inne på sørkoreansk side, rundt 25 minutter etter at sørkoreanske styrker hørte lyden av skuddene.

Han skal ha blitt truffet opp til seks ganger i flukten fra Nord-Korea. Mannen ble fraktet til sykehus om bord i et FN-helikopter, og mottar nå behandling for skadene, ifølge NTB. Behandlingen skal være ekstra komplisert, blant annet fordi de fant flere nesten 30 centimeter lange parasitter i kroppen hans.

Det hender en sjelden gang at nordkoreanske soldater hopper av langs den demilitariserte sonen. Men det er ytterst sjeldent at det skjer i Panmunjom, som er en stor turistattraksjon. I juni klarte to soldater å ta seg over grensen til sør. Men det skjedde et annet sted enn i Panmunjom.

Les også: Kina oppfordrer til Nord-Korea-dialog

Den demilitariserte sonen strekker seg om lag to kilometer inn på begge sider av selve grenselinjen.

Om lag 30.000 nordkoreanere har hoppet av til Sør-Korea siden slutten på Koreakrigen i 1953, men de aller fleste har flyktet fra hjemlandet via Kina.

Personvernpolicy