Regnværet fortsetter i Aten etter at 16 omkom i flom

Frivillige fra Røde Kors og brannmenn bærer en eldre mann til en ambulanse i Mandra vest for Aten. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB scanpix
Frivillige fra Røde Kors og brannmenn bærer en eldre mann til en ambulanse i Mandra vest for Aten. Foto: Petros Giannakouris / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mens regnet pøser ned i Aten, leter redningsmannskap etter seks savnede personer. 16 er så langt bekreftet omkommet i flommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag morgen bekreftet greske myndigheter at 16 personer har mistet livet i vannmassene. Regjeringen har erklært dagen som offisiell sørgedag.

Redningsmannskap har opplyst at en mann som tidligere var savnet, er funnet i sin egen bil, som han ikke kom seg ut av på grunn av oversvømmelsene. Men seks mennesker er fortsatt ikke gjort rede for.

Flommen har rammet flere mindre byer rett vest for Aten. 150 brannfolk er ifølge avisen Kathimerini sendt til Mandra og Nea Peramos for å lete etter ofre og pumpe vann ut av boliger, næringslokaler og gater, der det nå ligger tonnevis med vrakgods.

Det er meldt mer nedbør de neste dagene, og flere store veier i Aten er stengt på grunn av det usedvanlige uværet.

Skolene i de rammede områdene vest for hovedstaden var torsdag stengt for andre dag på rad.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden