Meny

Hundrevis demonstrerte mot Trump på Filippinene

Det oppsto sammenstøt mellom politi og demonstranter i Manila mandag. Foto: Aaron Favila / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Filippinene brukte vannkanoner mot demonstranter som protesterte mot Donald Trump i forbindelse med hans besøk i landet.

Hundrevis av demonstranter møtte mandag opp i hovedstaden Manila med blant annet plakater der det sto «Dra hjem, Trump» og «Forby Trump #1 terrorist». Flere av demonstrantene bar også på figurer av Trump, inkludert en formet som et hakekors.

Demonstrantene protesterte også mot sin egen president Rodrigo Duterte, som blant annet gjentatte ganger har oppfordret til drap på rusmisbrukere. De ble møtt av politi som skjøt på dem vannkanoner.

– De slo oss med trestokker. En av kollegaene mine ble slått i ansiktet med en stein, sier politimannen Ramon Dumagat.

Ifølge politiet deltok nærmere 2.000 demonstranter i protestene.

Mange menneskerettighetsgrupper har oppfordret Trump til å ta opp drapene på tusenvis av mennesker med Duterte, men så langt har den amerikanske presidenten styrt unna denne type temaer.

– De tenker likt. Duterte lot Trump sitte ved siden av ham under middagen søndag, ga ham æresplassen, sier tidligere folkevalgt og aktivist Satur Ocampo.

Populært