USA-ekspert på ettårsdagen:

– Trump er en klar utfordring mot systemet

Motsetningene øker i USA, og internasjonale avtaleverk står i fare for å rakne. Velkommen til Trumps verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trump på statsbesøk i Kina onsdag, på årsdagen for seieren i det amerikanske presidentvalget. Her med sin kone Melania (t.v.), Kinas president Xi Jinping og hans kone Peng Liyuan (lengst t.h.). Scanpix/EPA/Xinhua.
Trump på statsbesøk i Kina onsdag, på årsdagen for seieren i det amerikanske presidentvalget. Her med sin kone Melania (t.v.), Kinas president Xi Jinping og hans kone Peng Liyuan (lengst t.h.). Scanpix/EPA/Xinhua.

– Mange land og statsledere har fått en svekket tillit til USA. Det internasjonale landskapet er nå på leting etter andre faste holdepunkter, sier seniorforsker ved IFS’ Senter for transatlantiske studier, Svein Melby, til ABC Nyheter.

Onsdag 8. november er det ett år siden valgdagen i USA, der fasit ble seier til republikanernes kandidat Donald Trump.

– Mange trodde han ville bli preget av embetet og anlegge en mer tradisjonell stil, men han har fortsatt å ytre seg mye på samme måte som under valgkampen, sier Melby.

Under valgkampen kom Trump blant annet med kraftige negative karakteristikker av meksikanske innvandrere, og lovet at han skulle få bygget en mur langs grensen til Mexico.

Trump-tilhengere feirer ettersom valgresultatene tikker inn i New York tirsdag 8. november 2016. Scanpix/AP.
Trump-tilhengere feirer ettersom valgresultatene tikker inn i New York tirsdag 8. november 2016. Scanpix/AP.

– Det er nok mange republikanere som holdt seg litt for nesen og likevel støttet Trump, samtidig som de trodde han ville opptre annerledes som ansvarlig president, sier Melby.

Flere av Trumps standpunkter før valget, med nærmest isolasjonistiske tendenser, skilte seg fra den tradisjonelle republikanske konservatismen i USA.

– Trump har hatt en del uttalelser der han både utfordrer maktbalansen det amerikanske systemet bygger på, og viser en mangelfull forståelse for hvordan dette systemet fungerer, sier Melby. Statsviteren har fulgt amerikansk utenrikspolitikk en årrekke.

Forrige uke var Trump eksempelvis på Twitter med krav om dødsstraff for usbekeren som kjørte ned og drepte åtte på Manhattan, to dager etter hendelsen.

– Hans rolle som president er å legge den politiske kursen, ikke å instruere rettsapparatet i enkeltsaker. Denne helt sentrale maktfordelingen synes ikke Trump å forstå, eller å ville rette seg etter. Det har også berørt spørsmål om stemmeregler, innvandringsstoppen, og så videre, sier Melby.

President-melding fra 3. november:

– Systemet har fungert

– Trump er nok den presidenten jeg kan huske som utgjør den klareste reelle utfordringen mot systemet.

Seniorforsker Svein Melby ved Institutt for forsvarsstudier, Senter for transatlantiske studier. Foto: Forsvaret.no.
Seniorforsker Svein Melby ved Institutt for forsvarsstudier, Senter for transatlantiske studier. Foto: Forsvaret.no.

– Samtidig må det sies at det amerikanske systemet, Kongressen, domstolene og mediene har fungert veldig bra som en motvekt til president Trump. USAs maktfordelingsprinsipp har i høyeste grad fungert, også overfor Trump.

I februar ga Melby ut boka «USAs ledervilje svikter». Hovedtesen i boka er at den amerikanske opinionen og selv deler av den politiske eliten ikke lenger ser det som innlysende at USA er tjent med å være garantist for den liberale verdensorden som har rådet gjennom blant annet FN og Nato siden 40-tallet.

– Det har vært mye debatt rundt personen Trump, og det har kanskje delvis fortrengt debatten om politiske saker, forklarer Melby.

Trump har selv bidratt til dette. I daglige tirader på Twitter setter presidenten ofte dagsorden fra tidlig om morgenen USA-tid.

– Det at presidenten benytter sosiale medier på denne måten tror jeg vi bare vil se mer av blant politikere. Men Trump bruker det til dels til ganske saftige politiske ytringer, sier Melby.

Forskeren mener likevel den politiske splittelsen innad i USA går lenger tilbake i tid.

– Avstanden mellom demokrater og republikanere har økt, og det har vært en stadig mer bitter politisk atmosfære. Så får man Trump, som lever på konfrontasjoner og trives med høyt konfliktnivå. Han bidrar til ytterligere polarisering innad i USA.

Les også: Republikansk senator: – Trump styrer landet som et reality-show

(Artikkelen fortsetter under bildet)

President Barack Obama (.t.h) og nyvalgt president Donald Trump under deres møte i Det hvite hus kort tid etter valget i november i fjor. Scanpix/AP.
President Barack Obama (.t.h) og nyvalgt president Donald Trump under deres møte i Det hvite hus kort tid etter valget i november i fjor. Scanpix/AP.

Middelklassens nedtur

Elitens manglende vilje eller evne til å ta innover seg hva som foregår i eget land, har delvis banet vei for fenomenet Trump, mener Melby:

– En betydelig del av den hvite middelklassen har opplevd økonomisk nedtur gjennom mange år. Frustrasjonen tas ut blant annet ved å stemme på Trump. Han er et politisk fenomen som går på tvers av partistrukturen man har vært vant til, og har skapt sin egen politiske allianse.

Utenrikspolitisk har Trump skapt avstand til USAs allierte.

– Trump har brutt med den tradisjonelle linjen i amerikansk utenrikspolitikk siden andre verdenskrig, som har vært bygd på stor vilje til internasjonalt engasjement og alliansepolitikk, sier Melby.

I mai skapte den ferske presidenten skandale på Natos toppmøte i Brussel, der han tilsynelatende bevisst unnlot å bekrefte Natos artikkel 5 som sier at et angrep på én er et angrep på alle. Presidenten kom med denne forsikringen først uker senere.

– Han har skapt mye usikkerhet om hva som nå er USAs rolle i verden, ikke minst ved uttalelsene om allianseforpliktelsene. Det har knapt vært debatt om dette siden andre verdenskrig, sier Melby.

Les også: – Å intervjue Trump er i grunn ganske smertefullt

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Hatter fra Trump-kampanjen. Scanpix/AP.
Hatter fra Trump-kampanjen. Scanpix/AP.

Dropper tidligere avtaler

Noe av det første Trump gjorde som president, var å signere en ordre om at USA skulle trekke seg fra frihandelsavtalen TPP mellom USA og Stillehavsregionen.

– Trump ser slike avtaler isolert, og mener det umulig kan være i USAs interesse med handelsavtaler som gir landet handelsunderskudd, eller sikkerhetsavtaler som først og fremst kommer Europa til gode. Tidligere har avtalene blitt sett under ett, som del av en helhetlig amerikansk utenrikspolitikk, sier Melby.

Ideen med nettverket av avtaler har vært at de i sum skulle tjene amerikanske interesser, selv om landet måtte ta en brorpart av utgiftene i Nato, eller oppleve underskudd på handelsbalansen, forklarer seniorforskeren.

President Barack Obama vinker farvel da han forlater Det hvite hus i Washington fredag 20. januar, før edsavleggelsen til den nye presidenten. Scanpix/AP.
President Barack Obama vinker farvel da han forlater Det hvite hus i Washington fredag 20. januar, før edsavleggelsen til den nye presidenten. Scanpix/AP.

– Dette skiftet er nok den største endringen i løpet av det første året med Trump som president, sier Melby.

Trump er eksponent for et USA som gjennomgår en redefinering av seg selv og sin rolleforståelse, mener Melby. Samtidig mener han at man kunne se tegn til denne utviklingen allerede under forgjengeren:

– Barack Obama var av den oppfatning at det var i ferd med å oppstå et farlig sprik mellom USAs ressurser og forpliktelser, ikke minst etter Bush-regjeringene og «Krigen mot terror».

Les også: Slik gjorde språket Trump til president

Også Obama trappet ned

USAs nye utenrikspolitikk er også resultat av endringer på amerikansk venstreside, og demografiske endringer i USA, mener Melby.

– Obama forsøkte å redusere det amerikanske internasjonale

USAs president Trump (t.h.) møtte Russlands president Vladimir Putin under G20-toppmøtet i Hamburg i juli. Scanpix/AP.
USAs president Trump (t.h.) møtte Russlands president Vladimir Putin under G20-toppmøtet i Hamburg i juli. Scanpix/AP.

fotavtrykket ved å legge større vekt på internasjonale avtaler og forhandlinger, nettopp for å kunne frigjøre ressurser hjemme. Det var for eksempel ikke noen automatikk i at det var USA som skulle håndtere en situasjon som Syria.

At Trump er president har mye å si. Men det politiske kursskiftet er også resultat av en dypere endringsprosess i det amerikanske samfunnet, forklarer Melby

– Jeg er kritisk til mye av Trumps prosjekt, men det er en logikk bak noen av resonnementene. Mange stiller seg undrende til hvorfor USA for eksempel skal bruke haugevis av ressurser i Afghanistan, mens man hjemme har sviktende infrastruktur eller svekket offentlige skoletilbud.

Melby tror det reduserte amerikanske lederskapet vil prege den internasjonale utviklingen fremover.

– Trump en uberegnelig politiker. Men vi ser ikke lenger den gamle forståelsen der USA hadde en helhetlig global tilnærming, og en «eksepsjonalisme» der USA hadde en spesiell rolle og forpliktelse i det å støtte opp under en liberal verdensorden.

Les også: Professor: – Trump er en sjeldent farlig person

Russlands-granskingen

Video fra 10. desember 2015 viser president Donald Trumps tidligere rådgiver for nasjonal sikkerhet, Michael Flynn, håndhilse på Russlands president Vladimir Putin i Moskva. Bildet ble offentliggjort 14. februar i år. Flynn gikk av etter rapporter om at han villedet tjenestemenn i Det hvite hus om sin kontakt med Russland. Scanpix/AP.
Video fra 10. desember 2015 viser president Donald Trumps tidligere rådgiver for nasjonal sikkerhet, Michael Flynn, håndhilse på Russlands president Vladimir Putin i Moskva. Bildet ble offentliggjort 14. februar i år. Flynn gikk av etter rapporter om at han villedet tjenestemenn i Det hvite hus om sin kontakt med Russland. Scanpix/AP.

I januar besluttet Kongressen å granske den påståtte kontakten mellom Russland og Trumps medarbeidere i forkant av presidentvalget. I mai ble tidligere FBI-direktør Robert Mueller utpekt som spesialetterforsker, som skal granske den mulige russiske innblandingen.

– Etterforskningen kan komme opp med ting som er så graverende at selv republikanere må ta et oppgjør med Trump, sier Melby.

Om Kongressen tar affære overfor regjeringen kommer mye an på dens politiske sammensetning, og det er Kongressvalg allerede om ett år.

– Hvis demokratene skulle få flertall i Kongressen, skal det trolig mindre til fra Muellers etterforskning før det for eksempel startes riksrettsprosess.

– Etterforskerne tar også for seg økonomisk kriminalitet, og i Muellers stab sitter noen av USAs fremste eksperter innen dette feltet. Det tyder på at de snur alle steiner for å se hvilke bånd det har vært mellom Trump og russiske investorer. Jeg tror det er herfra man kan vente de viktigste funnene.

Les også: Trump kaller etterforskningen en heksejakt

– Liten tvil om at Trump er narsissist

Trump-tilhengere med ymse plakater og en bibel under et valgkampmøte dagen før presidentvalget i fjor. Scanpix/AP.
Trump-tilhengere med ymse plakater og en bibel under et valgkampmøte dagen før presidentvalget i fjor. Scanpix/AP.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
17:12 Riiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08 Irlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07 EU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02 Labour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57 Ambassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55 Russisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55 Hanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42 Dronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31 Turgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05 – Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02 Johnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54 Assad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33 Kystvakten uten helikopter i flere uker15:18 «Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47 Togvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44 Tidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44 Brann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24 Bjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18 Frode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59 Feståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58 Enige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49 Elton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21 22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20 Mot brutal sprint i ny skitour12:59 Erdogan kastet Trumps brev i søpla12:20 Lørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54 Kurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53 Solskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41 Haaland skadefri og kampklar11:40 Viste dømt til ett års betinget fengsel11:36 En brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12 Tyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05 Dropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41 Får ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26 Norske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04 Thingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46 11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45 Pizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29 SOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29 Pence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55 DUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53 18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41 Hovland satte PGA-rekord08:28 Lastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14 Får kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08 Faren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56 Senterpartiet klatrer videre på ny måling07:45 – Færre farlige islamister i Tyskland07:39 Politiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10 15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07 Skittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07 Brexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00 Justin Trudeaus glorie har bleknet06:53 Russland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48 De norske alpinstjernene savner Svindal06:10 Kallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09 Folkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00 NAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50 Dette skjer i dag05:41 Dette skjedde i natt05:30 NHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19 Trailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17 Kraftig smell i sentrale Stockholm05:15 Prognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13 Kraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52 Del av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15 35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11 Frontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47 Studie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25 Trusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37 Straffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18 Bokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15 Mann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03 Tusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30 NVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20 Catalonias leder: Volden må stoppe01:00 Erdogan møter Putin i neste uke00:58 Økokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31 Trump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02 Mnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53 SDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35 Skole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50 Waras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01 Hegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39 Kvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35 Italiensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27 Tverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58 Mann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37 Sønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46 Sky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34 SOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29 Kan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02 NASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29 Trump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14 Johnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51 Litauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46 Corbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45 Elleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43 Thingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28 Tidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen
Siste nytt
17:12SportRiiber kåret til årets skiutøver i nordiske grener17:08PolitikkIrlands statsminister om brexitavtalen: – Skaper en unik løsning17:07PolitikkEU-motstander Nigel Farage avfeier brexitavtale17:02PolitikkLabour, DUP og Liberaldemokratene sier nei til brexitavtalen16:57VerdenAmbassadør tar avstand fra Trump i riksrettshøring16:55NorgeRussisk nyhetsbyrå: Advokat har søkt om benådning for Frode Berg16:55NorgeHanne Harlem innstilles som ny sivilombudsmann16:42NorgeDronningen og kronprinsessen melder forfall til stortingsmiddag16:31PengerTurgåere fant tonnevis med mynter ved Kongsberg16:05Verden– Kan være begynnelsen på slutten for Trump16:02PolitikkJohnson: – Nå er øyeblikket for å få brexit gjennomført15:54VerdenAssad: Syria vil svare på Tyrkias intervensjon med «alle legitime midler»15:33NorgeKystvakten uten helikopter i flere uker15:18Sport«Gazza» frikjent for seksuelt overgrep14:47NorgeTogvogn på lastebiltur endte i politianmeldelse14:44SportTidligere toppdommer krever 7,2 millioner av NFF14:44SportBrann-spiss måtte bli hjemme, straffes av klubben14:24SportBjørgen mener Johaug bør få Egebergs Ærespris14:18VerdenFrode Bergs advokat: – Lite sannsynlig at utveksling blir bekreftet nå13:59PolitikkFeståpning for Viken mens begravelsen planlegges13:58PolitikkEnige om å la britene håndheve EU-regler i Nord-Irland13:49SportElton John: – Watford kan ha reddet livet mitt13:21Norge22-åring erkjenner straffskyld for drapsforsøk på 16-åring13:20SportMot brutal sprint i ny skitour12:59PolitikkErdogan kastet Trumps brev i søpla12:20NorgeLørenskog-saken: Konvolutt fra trusselbrevet solgt hos Clas Ohlson11:54VerdenKurderne anklager Tyrkia for å bruke forbudte våpen11:53SportSolskjær om United-krisen: – Jeg mister ikke nattesøvnen11:41SportHaaland skadefri og kampklar11:40NorgeViste dømt til ett års betinget fengsel11:36PolitikkEn brexitavtale mellom EU og Storbritannia er i boks11:12VerdenTyrkiske styrker vinner terreng nordøst i Syria11:05PolitikkDropper nasjonal rammeplan for vindkraft10:41PolitikkFår ikke svar om syk fireåring: – Jeg er skuffet over Ropstad10:26PengerNorske Skog slår igjen rot i Oslo Børs10:04SportThingnes Bø pådro seg lårskade i fall09:46Penger11 prosent av enslige forsørgere i jobb har lavinntekt09:45PengerPizzakjeden Domino's vil forlate Norge09:29VerdenSOHR: 300.000 på flukt etter Tyrkias angrep09:29VerdenPence og Pompeo skal forsøke å overtale Erdogan08:55PolitikkDUP sier de ikke kan støtte Johnsons brexitavtale08:53Motor18 elbiler per ladepunkt i Norge08:41SportHovland satte PGA-rekord08:28NorgeLastebil mistet dekk på E6 - traff flere biler08:14PengerFår kjeft for å stole på Posten: – Han aner ikke hva som skjer08:08VerdenFaren til offer for skoleskyting får oppreisning07:56PolitikkSenterpartiet klatrer videre på ny måling07:45Verden– Færre farlige islamister i Tyskland07:39NorgePolitiet snevrer inn tidsrommet i Hagen-saken07:10Norge15 ambassadører fikk passord frastjålet07:07VerdenSkittkasting og drama under møte i Det hvite hus07:07VerdenBrexitforhandlingene fortsatte i de sene nattetimer07:00PolitikkJustin Trudeaus glorie har bleknet06:53VerdenRussland om europeiske land: – Har halen mellom beina og er redde for Washington06:48SportDe norske alpinstjernene savner Svindal06:10PolitikkKallmyr vil ikke stille seg i veien for utlevering av IS-fanger06:09VerdenFolkevalgte bortvist etter tilrop mot Hongkongs leder06:00PengerNAV-rapport: Nye AAP-regler har ført til at flere går på sosialstønad05:50NorgeDette skjer i dag05:41NorgeDette skjedde i natt05:30PengerNHO ser fremtidsmuligheter i maritime næringer05:19NorgeTrailer sperrer E6 i sør for Soknedal i Trøndelag05:17VerdenKraftig smell i sentrale Stockholm05:15PengerPrognose: Økende arbeidsledighet og lav boligprisvekst framover05:13VerdenKraftig jordskjelv rammet Filippinene04:52PengerDel av handelsavtale mellom USA og Kina blir formalisert04:15Verden35 pilegrimer omkom i bussulykke i Saudi-Arabia04:11VerdenFrontex: Økning i antall ulovlige grensepasseringer til EU03:47Helse og livsstilStudie: Eldre får det bedre når de trapper ned medisinbruken03:25VerdenTrusselen fra høyreekstreme øker i Australia02:37PengerStraffetoll fra EU på Boeing-fly kan gi Norwegian kjemperegning02:18SportBokser døde fire dager etter knockout i kamp02:15NorgeMann med machete pågrepet for innbrudd og trusler02:03VerdenTusenvis protesterte mot straff for sexundervisning i Polen01:30NorgeNVE: Klimaendringer vil gi kraftig vekst i norsk vannkraft01:20VerdenCatalonias leder: Volden må stoppe01:00VerdenErdogan møter Putin i neste uke00:58PengerØkokrim sikter Bitcoins Norge-sjefen i Stavanger00:31VerdenTrump i brev til Erdogan: – Ikke gjør noe dumt00:02VerdenMnuchin: Tyrkia kan vente seg flere sanksjoner23:53VerdenSDF-lederen sier USA har brutt sine løfter i Syria23:35NorgeSkole-app ga ut hemmelige opplysninger igjen – nå på Østlandet22:50NorgeWaras samboer kan bli etterforsket ytterligere22:01SportHegerberg tangerte målrekorden i mesterligaen og ble gratulert av Mittag21:39NorgeKvinne (59) dømt til ett års fengsel for grov hvitvasking og heleri21:35ReiseItaliensk landsby lei av at turister havner på villspor21:27PolitikkTverrpolitisk fordømmelse av tilbaketrekkingen fra Syria vedtatt i Washington20:58NorgeMann i 30-årene alvorlig skadd i trafikkulykke i Oslo20:37NorgeSønn hadde falt og blødde – far tatt for å ha kjørt i 137 kilometer i timen19:46SportSky Sports: Pogba og de Gea mister Liverpool-kampen19:34VerdenSOHR: Syriske og russiske styrker rykker inn i grenseby19:29Helse og livsstilKan bli ofret av KrF i regjering: – Vet ikke jeg hvordan jeg skal klare meg19:02VerdenNASA-forsker: – Vi fant liv på Mars på 70-tallet18:29PolitikkTrump: USA forhandler med Tyrkia i Syria-konflikten18:14VerdenJohnson: – Ingen gjennombrudd ennå17:51NorgeLitauiske medier: Utvekslingsavtale på plass for Frode Berg17:46PolitikkCorbyn: – Labour vil trolig stemme mot Johnsons avtale17:45NorgeElleve års fengsel for drapsforsøk på sju personer i Oslo17:43SportThingnes Bø fikk fair play-pris: – Stort17:28NorgeTidligere voldtektsdømt danser må møte i retten igjen
Populært