31 drept i kamper mellom irakiske og kurdiske krigere

Kurdiske sikkerhetsstyrker utenfor et kontrollpunkt i Altun Kupri ved utkanten av Arbil fredag 20. oktober. Foto: AP / NTB scanpix.
Kurdiske sikkerhetsstyrker utenfor et kontrollpunkt i Altun Kupri ved utkanten av Arbil fredag 20. oktober. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irakiske regjeringsstyrker og allierte militsgrupper sier de har mistet fem mann i kamper med kurdisk milits denne uka. Dødstallet har dermed nådd 31.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag uttalte irakiske myndigheter at styrkene deres hadde gjenvunnet kontroll over alle de omstridte territoriene nord i Irak som ligger utenfor det kurdiske selvstyreområdet.

Områdene ble gjenerobret fra kurderne som en del av en «opprydningsoperasjon» etter en kontroversiell folkeavstemning om kurdisk uavhengighet fra Irak.

Regjeringsvennlige styrker innledet denne uka en offensiv mot den oljerike Kirkuk-provinsen og drev peshmerga-militsen ut av området.

I en uttalelse fra Iraks sentralkommando heter det at to regjeringssoldater ble drept i Kirkuk-området Altun Kupri, som ble gjenerobret fredag.

En talsperson for den iranskstøttede paramilitære gruppen Hashed al-Shaabi sier tre av deres krigere ble drept i sammenstøt med kurderne i samme område.

Peshmerga-kommandør Wasta Rassoul sa fredag at 26 kurdiske krigere ble drept mens ytterligere 67 ble såret i de intense kampene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Iraks regjering har fastholdt at Altun Kupri ikke er en del av det kurdiske selvstyreområdet, og viser til at kurderne tok kontroll over byen da IS jaget regjeringsstyrkene ut av Nord-Irak i 2014.

Den kurdiske nettavisen Rudaw hevder at den kurdiske peshmerga-militsen kun slo tilbake mot de irakiske styrkenes forsøk på å ta kontroll over området.

Les også: Arabere feirer i Kirkuk mens kurdere flykter

Tillerson krever at iransk milits forlater Irak